ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/11/2017  

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μεσσήνης ευρεία σύσκεψη με θέμα τις αποζημιώσεις των συκοπαραγωγών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ της ΣΥΚΙΚΗΣ κύριος Παπαγεωργίου Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κύριος Τσώνης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κύριος Κουρεμπές Θεοφάνης, ο Πρόεδρος Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας κύριος Κατσούλης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κύριος Κυριακόπουλος Ιωάννης καθώς και ο Προϊστάμενος του ΚΕΠΠΥΕΛ κύριος Αλευράς Παναγιώτης.

Επίσης παρευρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κύριος Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης κύριος Κοτταρίδης Νικόλαος, ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τριπόλεως κύριος Αγγελόπουλος Ηλίας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού και ο Διευθυντής της ΣΥΚΙΚΗΣ κύριος Αγγελόπουλος Γεώργιος.

Ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ παρέθεσε επίσημα στοιχεία από τα οποία αποδεικνυόταν το μέγεθος της καταστροφής στην φετινή συκοπαραγωγή ενώ τόνισε πως η ζημιά οφειλόταν αποκλειστικά στους καύσωνες, όπως η ΣΥΚΙΚΗ υποστήριζε από το καλοκαίρι.

Την ίδια θέση εξέφρασαν και οι Δήμαρχος Μεσσήνης κύριος Τσώνης , ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κύριος Κυριακόπουλος με το γεωπόνο της Διεύθυνσης κύριο Αθανασόπουλο όπως και ο Προϊστάμενος του ΚΕΠΠΥΕΛ κύριος Αλευράς.

Ζητήσαμε από τον κύριο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να κάνει δεκτό το αίτημά μας για αποζημίωση λόγω καύσωνα, όπως προβλέπεται και από την παράγραφο 1 του κεφαλαίου δ του άρθρου 6 του κανονισμού του ΕΛΓΑ, βάσει σχετικής απόφασης της Διοίκησης του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και στην μετέπειτα επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις μας όπου μας επισκέφθηκε το μεσημέρι της ιδίας ημέρας και όπου είχαμε την ευκαιρία να του παραθέσουμε αναλυτικότερα τις θέσεις μας καθώς επίσης και να γίνει αυτοψία στους περισυλλεγμένους καρπούς με εστίαση στους αποθηκευμένους στις αποθήκες μας μικρούς καρπούς που δεν αναπτύχθηκαν εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων καυσώνων.

Μοιράσου το!