Σαλάτα με σύκα

Συστατικά

300 γρ.λευκό λάχανο

300 γρ. κόκκινο λάχανο

50 γρ. φουντούκια σπασμένα στα 2

3 ξηρά Σύκα

3 κουτ. Ελαιόλαδο

½ χυμό λεμονιού

1 Πορτοκάλι

5 Ραπανάκια

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα λάχανα σε μακρόστενες λωρίδες με το ειδικό εργαλείο και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε τα ραπανάκια ολόκληρα και το πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο τα λαχανικά.

Γαρνίρουμε με ξηρά σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε από πάνω τα φουντούκια και σερβίρουμε.

Μοιράσου το!