Συστατικά
Σύκα ξηρά
Καρύδια
Καρυδόψιχα
Σοκολάτα Κουβερτούρα
Μαύρη Τρούφα
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα ανοιχτά ξηρά σύκα, βάζουμε στη μέση μισό καρύδι και τα ξανακλείνουμε. Πιέζουμε να κολλήσουν καλά τα δύο μέρη. Λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε εκεί μέσα τα σύκα. Με δύο πιρούνια τα γυρνάμε να πάει η σοκολάτα παντού. Βάζουμε τα σοκολατένια σύκα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι. Αν το προτιμάμε, πασπαλίζουμε με μαύρη ή άσπρη τρούφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα. Φυλάσσονται σε δροσερό μέρος ένα μήνα περίπου.
ΤΙΡ
Καλύτερα να μην τα φυλάσσουμε στο ψυγείο, γιατί η σοκολάτα θα ασπρίσει.