Συστατικά
10-15 σύκα ξηρά
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
3 γαρύφαλλα
1 κουταλιά μέλι
1 φλυτζ.τσ. ρόφημα θυμάρι
1 φλυτζ.τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα από το θυμάρι, τη δάφνη, την κανέλα, τα σύκα, τα γαρύφαλα και το μέλι. Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζετε 6 – 8΄.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα σύκα να εμποτιστούν στο ζουμί των μπαχαρικών.
Το σερβίρετε με το σιρόπι τους και τα αμύγδαλα.