Συνάντηση ΥπΑΑΤ Μ.Βορίδη με Πρόεδρο & Διευθυντή της ΣΥΚΙΚΗΣ συνοδευόμενους από τους Βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                             Αθήνα,  9 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη 
με εκπροσώπους του αγροτικού συνεταιρισμού «ΣΥΚΙΚΗ»

Τους εκπροσώπους του αγροτικού συνεταιρισμού σύκων και ξηρών καρπών ΣΥΚΙΚΗ, συνοδευόμενους από τους βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/8/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης ενημέρωσαν τον κ. Βορίδη για τη δραστηριότητα του συνεταιρισμού καταθέτοντας επίσης τις προτάσεις τους τόσο για την ανάγκη διάσωσης της καλλιέργειας του σύκου μέσα από πρόγραμμα αναδιάρθρωσης (του οποίου τη μελέτη παρέδωσαν στον Υπουργό) όσο και για την επανένταξη σε ευρωπαϊκό κανονισμό των προτύπων εμπορίας αποξηραμένων σύκων στην ΕΕ.

Παράλληλα έθεσαν και το ζήτημα των ζημιών που υπέστησαν οι συκεώνες στην περίοδο της γονιμοποίησης, τον προηγούμενο Απρίλιο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε σαφές ότι θα ερευνήσει, από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όλες τις δυνατότητες προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα που τέθηκαν στο συντομότερο δυνατό χρόνο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για την εμβληματική αυτή καλλιέργεια της νότιας Πελοποννήσου.

Μοιράσου το!