ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-6-2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΚΙΚΗΣ

Καλαμάτα 3/6/2021

 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουνίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κύριο Σπήλιο Λιβανό, παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας κύριου Μίλτου Χρυσομάλλη, του Προέδρου ΣΥΚΙΚΗΣ κύριου Παπαγεωργίου Παναγιώτη και του Διευθυντή ΣΥΚΙΚΗΣ κύριου Αγγελόπουλου Γεώργιου, ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι εντάχθηκαν περίπου 147 εκ ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αναδιάρθρωση δενδρωειδών καλλιεργειών και μάλιστα με ποσοστό ενίσχυσης 80% αντί του 30% που είναι το γενικό ποσοστό στήριξης για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Στην παραπάνω αναδιάρθρωση συμπεριλαμβάνεται και η καλλιέργεια του αποξηραμένου σύκου. Επίσης ο Υπουργός μας ανέφερε ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το συνολικό θα είναι από τα πρώτα που θα υλοποιηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και δεσμεύθηκε επιπρόσθετα ότι η αναδιάρθρωση του αποξηραμένου σύκου θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα λόγω της δυναμικής του προϊόντος και της εμπεριστατωμένης μελέτης που έχει κατατεθεί από τη ΣΥΚΙΚΗ, με αισιόδοξη πρόβλεψη ενδεχόμενης έναρξης υλοποίησης εντός του έτους 2021 και όχι το 2022 που προβλέπεται να ξεκινήσουν οι αναδιαρθρώσεις.

Ευχαριστήσαμε θερμά τον Υπουργό κύριο Σπήλιο Λιβανό καθώς και τον Βουλευτή κύριο Μίλτο Χρυσομάλλη για τις ενέργειές τους, δεσμευόμενοι ότι η ΣΥΚΙΚΗ θα βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο για την σύνταξη του τεχνικού δελτίου και είμαστε πλήρως αισιόδοξοι ότι έφτασε η ώρα της υλοποίησης ενός πάγιου αιτήματός μας.

Στη συνέχεια ο κύριος Υπουργός μας ενημέρωσε αναφορικά με την αποστολή σχετικού αιτήματος προς το Υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών αποξηραμένου σύκου των νομών Μεσσηνίας Λακωνίας και Ευβοίας, στα πλαίσια στήριξης του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid -19. Ευχαριστούμε τον Υπουργό κύριο Σπήλιο Λιβανό καθώς και τον Βουλευτή Μεσσηνίας κύριο Περικλή Μαντά για τις ενέργειές τους και την στήριξή τους και σε αυτό το αίτημα της ΣΥΚΙΚΗΣ.

Εκ της ΣΥΚΙΚΗΣ

 

 

Μοιράσου το!