Μπουκίτσες με σύκα

Συστατικά

200 γραμμ. ξηρά σύκα

Ι00 γραμμ. κουκουνάρια

Κόκκινο και μαύρο πιπέρι χοντροαλεσμένο

2 κ.σ. ξίδι (προαιρετικά παλιό)

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σύκα με το μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια. Χοντροκόβουμε τα κουκουνάρια, αφού πρώτα τα καβουρντίσουμε.

Παίρνουμε 2 κουταλιές απ’ αυτά και τα αναμιγνύουμε, έως ότου γίνουν πούδρα.

Ενώνουμε τα σύκα με τα κουκουνάρια, αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι.

Ανακατεύουμε την πούδρα κουκουναριών με τα χοντροκομμένα πιπέρια.

Φτιάχνουμε μικρές μπάλες με τα χέρια μας από το μίγμα σύκα-κουκουνάρια και τα τυλίγουμε στην πούδρα κουκουνάρια πιπέρια.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, πριν τα σερβίρουμε

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μοιράσου το!